arto.bg » Услуги » Преводи » Езици » Превод на турски език

Превод на турски език

Превод на турски език

превод на турски език
„Преводи Арто“ е специализирана агенция за преводи и легализация със значителен опит, завидна конкуренция и изключително достъпни и ниски цени. Ние предлагаме коректно отношение, индивидуален подход към все клиент, а също така и спазване на срокове, дори при изключително спешни поръчки и експресни заявки. Разполагаме с екип от достатъчно на брой и винаги подготвени за нови предизвикателства преводачи за превод на турски език. Те са талантливи, отзивчиви за вашите нужди, а също така и с нужната специализация за различните типове преводи. В тази връзка, трябва да бъдете сигурни и уверени, че използвайки преводаческите услуги на фирма „Преводи Арто“ , вие ще намерите точния преводач за вашата конкретна задача, официален документ, рекламен материал, техническо средство или художествен текст. Сред служителите ни има експерти във всяка област, включително и в сферата на правото, медицината, техниката, иновациите, информационните технологии, рекламата и маркетинга, финансите и корпоративните дейност и други.

В случай, че се нуждаете от превод на тематика, от която и да е посочена по-горе (или друга) област, на от или на турски език, можете да разчитате на „Преводи Арто“ ! Агенция за преводи АРТО има своето вече утвърдено присъствие сред преводаческите агенции в България. Компетентността и отговорността , с която обгрижваме нашите клиенти ни правят желан и предпочитан партньор. В това число влизат и всички наши клиенти, имащи нужда от превод с турски език. С индивидуално запитване към нас можете да заявите и поръчка на превод с турски от или към друг, различен от българския език. Напомняме ви, че „Преводи Арто“ предлага професионални преводи и легализация със следните езици: английски, френски, немски, руски, италиански, испански, чешки, полски, гръцки, сръбски, хърватски, турски, румънски, македонски, албански, словашки, молдовски, португалски, холандски и украински, унгарски, датски, шведски, норвежки, финландски, словенски, литовски, латвийски, естонски, арабски, корейски, китайски, японски, персийски, иврит, арменски и грузински език.

Тук е мястото да вметнем малко повече подробности около превода на или към турски език, както и около самия език. Турският език спада към така познатия тюркския клон и съответно към семейството на алтайските езици. Разпространен е в страни като Турция, Кипър, Румъния, Македония и България. През 20-те години, след краха на Османската империя, в Турция е проведена езикова реформа, като официална писменост става вариант на латиницата, близък до френското изписване. В резултат на рязката промяна в езика се появяват чувствителни различия в речника между поколенията. Докато родените преди 40-те години на XX век са склонни да използват по-често традиционни думи с арабски и персийски произход, по-младите поколения ползват съответните наложени от образователната система техни заместители.

Обикновено, при нас постъпват заявки за превод с турски език на медицинска тематика, както и такива, свързани с документи за гражданство, договори, различни споразумения, актове за раждане или брак, сертификати и свидетелства за съдимост. Причината, разбира се, е съседството ни с Турската държава, както и с наличието на огромен брой хора от население у нас с турски корени. Не са малко и случаите, в които нашата агенция получава заявки за турски преводи на технически ръководства, спецификации, потребителски упътвания, схеми, поради наличието на бизнес отношения на наши сънародници с такива от съседката ни Турция и обратното. Не са по-малко значими обаче и преводите с турски език в сферата на международното право, издаване на визи и т.н. При всички случаи, с така изброените дейности, видове документи и области не се изчерпва нашият капацитет от специализирани преводачи, които могат успешно да се справят с вашия превод от или на турски език. Ние винаги сме насреща да обсъдим с вас конкретна тематика или текст, като за целта можете да се свържете с екипа ни предварително, за да представите конкретната задача / документ и да обсъдим заедно и цената, и срока на осъществяването й.

По повод цената за превод на турски език, трябва да направим и следното уточнение. Турският език спада към така наречената втора група от групите езици, ползвани за единна класификация и ценоразпис на съвременните преводачески агенции у нас. В групата попадат още и следните езици: румънски, полски, македонски, гръцки и хърватски, за които, както вече споменахме, също предлагаме своите специализирани преводачески услуги, включително и легализация. Принадлежността на турския език към втората група от езици за превод оформя базова цена по-висока от тази за класическите, по-популярни редки езици от първа група (английски и руски, например), но и доста по-евтина от групата с редки езици (четвърта, пета група).

За повече подробности по повод вашия превод на турски език, най-добре е да се свържете директно с нашите консултанти. Те ще ви изготвят индивидуална оферта, посочвайки крайната цена за плащане, с включено ДДС, както и с възможност и опция за издаване на фактура, ако такава ви е необходима. Нашата дейност е изцяло легална и официално удостоверена с нужните сертификати за дейност, така че можете да бъдете сигурни – при нас попадате на правилното място. Не се колебайте, още днес да ни се обадите, в случай че имате каквито и да е въпроси относно нашата услуга превод на турски език, както и по повод конкретния ви текст или документ за превод. Очакваме и поръчките ви през нашата контактна форма за целта. Тя е поместена на официалния ни сайт и можете да я използвате по всяко време на деня! Екипът ни отговаря и на индивидуални въпроси, изпращани по имейл, а също така консултираме клиентите си и във физическите си офиси.

Очакваме ви!