Превод на турски език

Превод на турски език

превод на турски език
„Арто транслейшънс“ е специализирана агенция за преводи и легализация със значителен опит, завидна конкуренция и изключително достъпни и ниски цени. Ние предлагаме коректно отношение, индивидуален подход към все клиент, а също така и спазване на срокове, дори при изключително спешни поръчки и експресни заявки. Разполагаме с екип от достатъчно на брой и винаги подготвени за нови предизвикателства преводачи за превод на турски език. Те са талантливи, отзивчиви за вашите нужди, а също така и с нужната специализация за различните типове преводи. В тази връзка, трябва да бъдете сигурни и уверени, че използвайки преводаческите услуги на фирма „Арто транслейшънс“, вие ще намерите точния преводач за вашата конкретна задача, официален документ, рекламен материал, техническо средство или художествен текст. Сред служителите ни има експерти във всяка област, включително и в сферата на правото, медицината, техниката, иновациите, информационните технологии, рекламата и маркетинга, финансите и корпоративните дейност и други.

В случай, че се нуждаете от превод на тематика, от която и да е посочена по-горе (или друга) област, на от или на турски език, можете да разчитате на „Арто транслейшънс“! Агенция за преводи АРТО има своето вече утвърдено присъствие сред преводаческите агенции в България. Компетентността и отговорността , с която обгрижваме нашите клиенти ни правят желан и предпочитан партньор. В това число влизат и всички наши клиенти, имащи нужда от превод с турски език. С индивидуално запитване към нас можете да заявите и поръчка на превод с турски от или към друг, различен от българския език. Напомняме ви, че „Арто транслейшънс“ предлага професионални преводи и легализация със следните езици: английски, френски, немски, руски, италиански, испански, чешки, полски, гръцки, сръбски, хърватски, турски, румънски, македонски, албански, словашки, молдовски, португалски, холандски и украински, унгарски, датски, шведски, норвежки, финландски, словенски, литовски, латвийски, естонски, арабски, корейски, китайски, японски, персийски, иврит, арменски и грузински език.

Тук е мястото да вметнем малко повече подробности около превода на или към турски език, както и около самия език. Турският език спада към така познатия тюркския клон и съответно към семейството на алтайските езици. Разпространен е в страни като Турция, Кипър, Румъния, Македония и България. През 20-те години, след краха на Османската империя, в Турция е проведена езикова реформа, като официална писменост става вариант на латиницата, близък до френското изписване. В резултат на рязката промяна в езика се появяват чувствителни различия в речника между поколенията. Докато родените преди 40-те години на XX век са склонни да използват по-често традиционни думи с арабски и персийски произход, по-младите поколения ползват съответните наложени от образователната система техни заместители.

Обикновено, при нас постъпват заявки за превод с турски език на медицинска тематика, както и такива, свързани с документи за гражданство, договори, различни споразумения, актове за раждане или брак, сертификати и свидетелства за съдимост. Причината, разбира се, е съседството ни с Турската държава, както и с наличието на огромен брой хора от население у нас с турски корени. Не са малко и случаите, в които нашата агенция получава заявки за турски преводи на технически ръководства, спецификации, потребителски упътвания, схеми, поради наличието на бизнес отношения на наши сънародници с такива от съседката ни Турция и обратното. Не са по-малко значими обаче и преводите с турски език в сферата на международното право, издаване на визи и т.н. При всички случаи, с така изброените дейности, видове документи и области не се изчерпва нашият капацитет от специализирани преводачи, които могат успешно да се справят с вашия превод от или на турски език. Ние винаги сме насреща да обсъдим с вас конкретна тематика или текст, като за целта можете да се свържете с екипа ни предварително, за да представите конкретната задача / документ и да обсъдим заедно и цената, и срока на осъществяването й.

По повод цената за превод на турски език, трябва да направим и следното уточнение. Турският език спада към така наречената втора група от групите езици, ползвани за единна класификация и ценоразпис на съвременните преводачески агенции у нас. В групата попадат още и следните езици: румънски, полски, македонски, гръцки и хърватски, за които, както вече споменахме, също предлагаме своите специализирани преводачески услуги, включително и легализация. Принадлежността на турския език към втората група от езици за превод оформя базова цена по-висока от тази за класическите, по-популярни редки езици от първа група (английски и руски, например), но и доста по-евтина от групата с редки езици (четвърта, пета група).

За повече подробности по повод вашия превод на турски език, най-добре е да се свържете директно с нашите консултанти. Те ще ви изготвят индивидуална оферта, посочвайки крайната цена за плащане, с включено ДДС, както и с възможност и опция за издаване на фактура, ако такава ви е необходима. Нашата дейност е изцяло легална и официално удостоверена с нужните сертификати за дейност, така че можете да бъдете сигурни – при нас попадате на правилното място. Не се колебайте, още днес да ни се обадите, в случай че имате каквито и да е въпроси относно нашата услуга превод на турски език, както и по повод конкретния ви текст или документ за превод. Очакваме и поръчките ви през нашата контактна форма за целта. Тя е поместена на официалния ни сайт и можете да я използвате по всяко време на деня! Екипът ни отговаря и на индивидуални въпроси, изпращани по имейл, а също така консултираме клиентите си и във физическите си офиси.

Очакваме ви!